Mr.Ir. H. (Henk) Heijne Makkreel

foto Mr.Ir. H. (Henk) Heijne Makkreel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Scherpzinnig jurist, die als VVD-Eerste Kamerlid veel oog had voor de juridische kwaliteit van wetsvoorstellen. Voorzitter van de bijzondere commissie voor de herziening van het Burgerlijk Wetboek. Had als hoofdfunctie rechter in Haarlem en was tevens opgeleid als vliegtuigbouwkundige. Werd, hoewel hij ondervoorzitter was, in 1997 tot zijn teleurstelling geen Eerste Kamervoorzitter, omdat de VVD de voorkeur gaf aan oud-minister Korthals Altes. Groot voorstander van automatisering, met name ten behoeve van parlementariërs.

VVD
in de periode 1977-1999: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.