Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Ideologie

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie heeft het doel jongeren te verbinden met christelijke politiek. PerspectieF doet dit op lokaal niveau met jongerenambassadeurs en op landelijke niveau door politieke activiteiten te organiseren.

2.

Organisatiestructuur

PerspectieF kent een bestuur bestaande uit zeven leden. Dit bestuur werkt samen met verschillende lagen, zoals de afdelingen jongerenambassadeurs en projectgroepen. De leden en het bestuur ontmoeten elkaar tijdens de halfjaarlijkse congressen.

3.

Historische ontwikkeling

Na de fusie van de RPF-Jongeren en het GPJC in 2000 bestonden sommige afdelingen enkel op papier en waren landelijk slechts enkele tientallen leden actief. Daarnaast bleek de organisatie tekort te schieten. Genoodzaakt door deze ontwikkeling besloot het hoofdbestuur om zich voorlopig, naast lokaal, ook op landelijke activiteiten te richten.

Vanaf 2003 heeft PerspectieF door middel van gerichte acties, onder andere tegen pornobladen en webcamseks, landelijke publiciteit weten te verwerven. De aanpak zorgde voor een stijgend ledenaantal tot aan de 2500 leden. Daarnaast genereerde PerspectieF flink wat aandacht met de prijsuitreiking van "Heiden van het Jaar," aan Hans Wiegel. Op dit moment is de prijs van naam veranderd in "Engel van het Jaar" die in 2012 werd uitgereikt aan Sharon Gesthuizen.

Waar de GPV- en RPF-jongeren geen kritiek leverden op de moederpartijen, heeft PerspectieF zich langzamerhand ontwikkeld tot een luis in de pels van de ChristenUnie. De politieke jongerenorganisatie heeft de mogelijkheid om eigen moties in te dienen op het congres van de ChristenUnie.

4.

Gegevens

Naam

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren

Moederpartij

ChristenUnie

Opgericht

23 september 2000

Ledenblad

PerspeX

Internet

www.perspectief.nu

Email

info@perspectief.nu

Telefoon

033 422 69 69

Adres

Johan van Oldenbarneveltlaan 46

3818 HB Amersfoort


Meer over