Partij voor de Dieren presenteert kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen

vrijdag 15 september 2023, 11:30

DEN HAAG (PDC) - Naast Leonie Vestering en Eva van Esch zal ook Lammert van Raan naar verwachting niet terugkeren in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 22 november. Het Kamerlid namens Partij voor de Dieren (PvdD), die bij de vorige verkiezingen nog op plek vijf stond, is namelijk de nummer twintig op de concept-kandidatenlijst die PvdD gisteren presenteerde.

De top drie van de kandidatenlijst bestaat in zijn geheel uit de overige zittende Kamerleden: Esther Ouwehand is opnieuw lijsttrekker, Christine Teunissen staat op plek twee en Frank Wassenberg op drie. De kandidatenlijst wordt op het partijcongres van 24 september aan de leden voorgelegd.

Het partijbestuur trad na de presentatie van deze kandidatenlijst af. De reden voor het vertrek van de bestuursleden was de kritiek die vorige week volgde op hun besluit Esther Ouwehand toch niet voor te dragen als lijsttrekker. Het bestuur zou deze beslissing genomen hebben naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar vermeende integriteitsschendingen door Ouwehand. Met de kandidatenlijst die het bestuur gisteren presenteerde is dit besluit dus teruggedraaid.

Bron: Partij voor de Dieren