Van den Brink (CDA), Vedder-Monaster (CDA) en Akerboom (PvdD) beëdigd als Tweede Kamerleden

woensdag 10 mei 2023, 14:03

DEN HAAG (PDC) - Vandaag zijn Bart van den Brink (CDA), Eline Vedder-Monaster (CDA) en Eva Akerboom (PvdD) beëdigd als Tweede Kamerleden. Van den Brink en Vedder-Monaster vervangen achtereenvolgend vertrekkend CDA-Kamerleden Agnes Mulder en Jaco Geurts. Akerboom vervangt tijdelijk Leonie Vestering, die vanwege gezondheidsredenen tijdelijk met verlof is.

Van den Brink was eerder politiek adviseur van minister Hugo de Jonge en van staatssecretaris en minister Marja van Bijsterveldt. Eerder was hij onder meer hoofd voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie en directeur strategie. Als Tweede Kamerlid wordt hij verantwoordelijk voor migratie, asiel, ontwikkelings­samenwerking en sport.

Vedder-Monaster was werkzaam op een melkveehouderij en bestuurder van LTO Nederland. Verder was zij Statenlid in Drenthe en gemeenteraadslid in De Wolden (Drenthe). Als Tweede Kamerlid zal zij bezighouden met dierenwelzijn en NVWA, stikstofbeleid, glastuinbouw en visserij.

Akerboom diende al eerder als tijdelijk Kamerlid in 2018 en 2022. Zij zal zich in de Tweede Kamer bezighouden met stikstof, de NVWA, landbouw, veehouderij, zoönosen, dierenrechten, voedsel, biodiversiteit, natuur en in het wild levende dieren. Naar verwachting zal het verlof van Vestering tot augustus 2023 duren.

Bron: Tweede Kamer