Mr.Drs. Ch.A. (Christophe) van der Maat

foto Mr.Drs. Ch.A. (Christophe) van der Maat
bron: Rijksoverheid.nl / Martijn Beekman

Christophe van der Maat (1980) is sinds 10 januari 2022 staatssecretaris van Defensie (personeel en materieel) in het kabinet-Rutte IV. Hij was sinds 2015 voor de VVD gedeputeerde van Noord-Brabant en eerder onder meer adviseur van de gemeente Dordrecht en ambtenaar van de gemeente Roosendaal.

VVD
in de periode 2022-heden: staatssecretaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Christophe)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Boxmeer, 29 oktober 1980

3.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/7)

  • lid Provinciale Staten van Noord-Brabant, tot april 2019
  • lid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, vanaf 22 mei 2015 (belast met mobiliteit en verkeersveiligheid, energietransitie f, Financiën, organisatie, dienstverlening en ICT)
  • staatssecretaris van Defensie (onder meer belast met personeel en materieel), vanaf 10 januari 2022

takenpakket (bewindspersoon)
  • Is als staatssecretaris belast met 1. Personeelsvoorziening, waaronder begrepen de algehele vernieuwing van het personeelsmodel en loongebouw, 2. Materieelvoorziening, wapensystemen, IT en innovatie, 3. Internationale samenwerking op genoemde gebieden, 4. Bedrijfsveiligheid en 5. Verduurzaming en concentratie Defensie Vastgoed portefeuille

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als bewindspersoon (beleidsmatig)
  • Besloot in 2022 definitief tot vestiging van een nieuw radarstation in Herwijnen
  • Bracht in 2022 samen met minister Ollogren de Defensienota 2022 'Sterker Nederland, veiliger Europa' uit. Daarin worden nieuwe investeringen (5 miljard euro extra) aangekondigd en onder meer de vorming van een supporteenheid voor special operations forces en de komt van 6 extra F-35's.
 

8.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.