Coalitieakkoord lijkt in zicht, vandaag onderhandelingen verder

vrijdag 10 december 2021, 8:38

DEN HAAG (PDC) - Het einde van de kabinetsformatie lijkt in zicht. Bronnen meldden aan de NOS dat het akkoord binnen handbereik ligt, maar er nog enkele heikele punten zijn. De verwachting van deze bronnen is er dat begin volgende week een coalitieakkoord kan zijn.

De informateurs maakten in hun laatste update bekend dat het doel is om voor het kerstreces een coalitieakkoord te hebben bereikt. Ook leek er optimisme te zijn bij de verschillende fractievoorzitters. Als het coalitieakkoord er ligt, dan zal de formatie in een volgende fase komen. Mark Rutte zal dan hoogstwaarschijnlijk benoemd worden tot formateur. Hij zal zich dan gaan buigen over wie er minister en staatssecretaris zullen worden.

Onder leiding van de informateurs Remkes en Koolmees zetten de fractievoorzitters en hun secondanten vandaag de onderhandelingen voort. Om half één sluiten de voorzitters van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen en het Interprovinciaal Overleg aan. Vanaf half twee zullen de voorzitters van de Stichting van de Arbeid aanschuiven.

Bron: NOS, PDC