GroenLinks en PvdA werken ook in Europees Parlement steeds meer samen

dinsdag 26 oktober 2021, 16:31

DEN HAAG (PDC) - In navolging van de Tweede Kamerfracties kiezen ook de fracties van GroenLinks en PvdA in het Europees Parlement voor samenwerking. Vorige week belegden de partijen voor het eerst een gezamenlijke vergadering en ze hebben besloten dit regelmatig te gaan doen. De samenwerking kan als bijzonder worden beschouwd, omdat beide partijen deel uitmaken van een andere Europese fractie.

GroenLinks is onderdeel van de fractie van De Groenen/Europese Vrije Alliantie en PvdA behoort tot de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten. Omdat beide partijen deel uitmaken van een andere Europese fractie komt er geen formele wekelijkse fractievergadering. Beide partijen erkennen echter dat hun Europese standpunten dichtbij elkaar liggen en hebben daarom besloten meer samen te gaan werken.

Een voorbeeld van het nieuwe samenwerkingsverband is het gezamenlijke werkbezoek van Tineke Strik (GroenLinks) en Thijs Reuten (PvdA) aan Polen en Litouwen. De Europarlementariërs bezoeken deze week de grensgebieden van beide landen om de situatie omtrent vluchtelingen in kaart te brengen.

Bron: Brusselse Nieuwe