Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB)

De fractie van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft na de verkiezingen van 22 november 2023 zeven leden. Sinds 2 juli 2024 is de BoerBurgerBeweging-fractie een regeringsfractie.

In de periode 2021-2023 was er één lid, maar in 1 september 2023 stapten Derk Jan Eppink, Nicki Pouw-Verweij en Lilian Helder van respectievelijk JA21 en de PVV over naar de BBB-fractie.

De BoerBurgerBeweging was voor 2021 niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd. Sinds 2 juli 2024 is BBB één van de regeringspartijen

Fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging is Caroline van der Plas. Secretaris van de fractie is Henk Vermeer.

1.

Huidige leden


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.