Vanavond EenVandaag Verkiezingsdebat

maandag 15 maart 2021, 11:05

DEN HAAG (PDC) - Op de eerste dag van de Tweede Kamerverkiezingen gaan vanavond de lijsttrekkers van de zes grootste partijen nog in tweetallen met elkaar in debat bij het EenVandaag Verkiezingsdebat in Den Haag, onder leiding van Pieter Jan Hagens.

De partijen die aan het debat meedoen, zijn de VVD, het CDA, de PVV, D66, GroenLinks en de PvdA. Dit zijn de partijen die het afgelopen jaar gemiddeld het grootst waren in de peilingen van EenVandaag en Ipsos. De partijen die hierdoor buiten de boot vallen kwamen in de afgelopen weken al langs bij EenVandaag om hun standpunten te delen.

De zes lijsttrekkers gaan de strijd met elkaar aan over verschillende thema's. Elke lijsttrekker neemt een onderwerp mee waar hij of zij graag over wil debatteren. Het zal onder andere gaan over het herstel van de economie na corona, immigratie, het klimaat en verdeeldheid in de samenleving.

De volgende één-op-ééndebatten zullen plaatsvinden: Sigrid Kaag (D66) discussieert met Jesse Klaver (GroenLinks), Wopke Hoekstra (CDA) met Lilianne Ploumen (PvdA) en Mark Rutte (VDD) met Geert Wilders (PVV).

Het EenVandaag Verkiezingsdebat wordt vanavond (15 maart) om 18.15 uur uitgezonden op NPO1.

Bron: EenVandaag