Ir. J.J. (Jan) Klink

foto Ir. J.J. (Jan) Klink
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website VVD.nl

Jan Klink (1985) is sinds 2 juni 2021 lid van de VVD-Tweede Kamerfractie. Tot 7 september 2021 verving hij tijdelijk Bas van 't Wout. Hij was wethouder van de gemeente Wijdemeren. Eerder was hij werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken en beleidsadviseur van toenmalig Tweede Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff. Als Kamerlid houdt hij zich vooral bezig met buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Sinds 2023 is hij voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat.

VVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.