Drs. M.L.J. (Mariëlle) Paul

foto Drs. M.L.J. (Mariëlle) Paul
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: VVD

Mariëlle Paul (1966) is sinds 21 juli 2023 minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs in het demissionaire kabinet-Rutte IV. Daarvoor was zij sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Eerder was ze werkzaam als communicatiedirecteur bij Royal BAM Group NV, was zij vicevoorzitter van de VVD Amsterdam en maakte ze deel uit van het gemeentelijke permanente campagneteam. Mevrouw Paul hield zich als Tweede Kamerlid bezig met primair, voortgezet, passend en speciaal onderwijs, volwasseneneducatie, lerarenbeleid en onderwijsinspectie. Zij was voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties.

VVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer, minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.