Concept-kandidatenlijst VVD: top 10 bestaat uit zittende leden van Kamer en kabinet

dinsdag 1 december 2020, 16:21

DEN HAAG (PDC) - In de top-10 van de concept-kandidatenlijst van de VVD staan vooral bekende namen van huidige Kamerleden en leden van het kabinet. Minister-president Mark Rutte is de lijsttrekker, gevolgd door minister voor Medische Zorg Tamara van Ark. Kamerleden Sophie Hermans, Bente Becker en Dilan Yesilgöz nemen respectievelijk de derde, vierde en vijfde plek in.

De zesde plaats is voor staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bas van 't Wout, de plaatsen zeven tot en met tien zijn voor Kamerleden Mark Harbers, Aukje de Vries, Dennis Wiersma en Ockje Tellegen. De hoogste nieuwkomer op de twaalfde plek is Eelco Heinen. Hij is op dit moment medewerker van de Tweede Kamerfractie.

Ook de dertiende plek is voor een nieuwkomer, Queeny Rajkowski, op dit moment gemeenteraadslid in Utrecht. In de top-20 staan onder andere de politiek assistent van minister Van Ark, Thom van Campen, en de voormalig politiek assistent van minister Opstelten, Ingrid Michon.

Enkele huidige leden van de VVD-fractie die niet meer terugkeren na de verkiezingen zijn fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, Helma Lodders en Erik Ziengs. Ook minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker en staatssecretaris van Defensie Barbara Visser keren niet terug als Kamerlid.

Bron: NOS