Machtsstrijd in Forum voor Democratie

donderdag 26 november 2020, 10:53
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Thierry Baudet (Forum voor Democratie) pleit voor een 'boedelscheiding' van zijn partij. Volgens hem zou iedereen die achter hem staat bij de partij moeten blijven en anderen zouden "iets nieuws" moeten beginnen. Het bestuur van de partij ziet niets in het plan. Dit is de zoveelste stap in een voortdurende machtsstrijd binnen Forum voor Democratie.

Baudet gaf eerder aan toch weer partijleider te willen worden en schreef daarom leiderschapsverkiezingen uit. Hierin zouden alle FvD-leden hun mening over de toekomst van de partij kunnen geven. Een meerderheid van het partijbestuur van FvD heeft Baudet hierop echter per direct uit het bestuur gezet en wil Baudet zelfs eventueel royeren.

Baudet gaf aan zelf te gaan zorgen voor het mogelijk maken van de benodigde digitale infrastructuur. De FvD'er wijst erop dat de ziel van de partij verloren dreigt te gaan, gezien het opstappen van prominente leden als Hiddema en Cliteur, en hij daarom in actie komt.

Bestuursleden van de partij hebben echter aangegeven niets van de plannen van Baudet te hebben geweten en hem daarom uit zijn bestuurspositie ontheven. "Het is aan het partijbestuur om eventueel lijsttrekkersverkiezingen uit te schrijven en niet aan Baudet", stelt voorzitter Lennart van der Linden.

De afgelopen dagen is het zeer onrustig bij Forum. Baudet trok zich onder meer terug als lijsttrekker om voor rust te zorgen na de rel rond de jongerenafdeling, waarna partijgenoot en senator Nanninga stelde dat hij helemaal uit de lijst en uit het partijbestuur moet verdwijnen.

Bron: NOS