E.S. (Eva) Akerboom M.Sc

foto E.S. (Eva) Akerboom M.Sc
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Eva Akerboom (1992) vervangt sinds 10 mei 2023 in de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren Leonie Vestering. Eerder verving zij van 13 oktober 2022 tot 2 februari 2023 Esther Ouwhand en van 16 oktober 2018 tot 4 februari 2019 Femke Merel van Kooten. Mevrouw Akerboom was communicatiemedewerker van het partijbureau en medewerker/duoraadslid van de PvdD-fractie in de gemeenteraad van Amsterdam. Verder was zij in 2013-2016 voorzitter van PINK!, de jongerenorganisatie van de PvdD. In de Kamer houdt zij zich bezig met stikstof, de NVWA, landbouw, veehouderij, zoönosen, dierenrechten, voedsel, biodiversiteit, natuur en in het wild levende dieren.

PvdD
in de periode 2018-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.