Eerste Kamerfractie Lid-Hendriks

Deze Eerste Kamerfractie ontstond op 12 september 1995 toen AOV'er Jan Hendriks bekendmaakte dat hij het AOV had verlaten. Het partijbestuur had eerder afstand genomen van zijn fractiegenoot en AOV-oprichter Martin Batenburg. Die had volgens dat bestuur en Hendriks met een eigen aanhang het AOV in diskrediet gebracht.

Hendriks sloot zich aan bij de nieuwe partij Senioren 2000, maar hem werd op grond van het reglement van orde niet toegestaan als fractie de naam 'Senioren 2000' te voeren. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 1998 stapte Hendriks over naar de CDA-Eerste Kamerfractie.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.