Drs. P.H.M. (Paul) Smeulders

foto Drs. P.H.M. (Paul) Smeulders
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotograaf: Jonas van Impe

Paul Smeulders (1987) was van 6 juni 2018 tot 31 maart 2021 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Hij was daarvoor wethouder financiën, duurzaamheid en grondzaken van Helmond en was daarnaast in deeltijd actief als adviseur public affairs bij Natuurmonumenten. Eerder was hij burgerraadslid in Helmond en Statenlid in Noord-Brabant. Als Kamerlid hield hij zich bezig met pensioenen, arbeidsmarkt en inkomen, wonen en ruimtelijke ordening. Sinds 2022 is hij wethouder in Arnhem.

GroenLinks
in de periode 2018-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 15 maart 2017.