Drs. L.M.C. (Lidewijde) Ongering

foto Drs. L.M.C. (Lidewijde) Ongering
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Lidewijde Ongering (1958) was van 1 september 2020 tot 20 augustus 2022 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was zij sinds 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M), sinds oktober 2017 'Infrastructuur en Waterstaat'. Eerder was zij directeur-generaal Mobiliteit en Bereikbaarheid op respectievelijk de ministeries van Verkeer en Waterstaat en I&M. Zij begon haar loopbaan bij de gemeente Den Haag en was later onder meer directeur-generaal Financieel-Economische Zaken op VWS en plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Sinds 1 februari 2023 is zij voorzitter van de Colleges financieel toezicht Caribisch Nederland.

in de periode 2015-2022: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.