Tweede Kamerfractie Groep-Harmsen

De fractie groep-Harmsen ontstond op 27 juni 1968, nadat Evert-Jan Harmsen, Johan van de Brake, Wouter van Harselaar en Hubert Kronenburg zich van de Boerenpartij-fractie afscheiden na een ruzie met Hendrik Koekoek. De fractie was tot 10 mei 1971 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd. Kronenburg ging vanaf 12 november 1968 als eenling verder. Fractievoorzitter was Harmsen.

Harmsen, Van de Brake en Van Harselaar deden aan de Tweede Kamerverkiezingen van 1971 mee op de lijst van Binding Rechts. Deze partij wist onvoldoende stemmen te bemachtigen voor een Kamerzetel.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.