Ir. R.M. (Raoul) Boucke

foto Ir. R.M. (Raoul) Boucke
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Flickr / Sebastiaan ter Burg / CC BY 2.0

Raoul Boucke (1975) was van 31 maart 2021 tot 6 december 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij was ambtenaar in Den Haag en Brussel op het gebied van luchtvaart en duurzaamheid. Hij werkte onder meer voor de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU en voor de Europese Commissie. De heer Boucke was woordvoerder klimaat en energie van de D66-fractie en hield zich voorts bezig met luchtvaart. Sinds 2024 werkt hij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie.

D66
in de periode 2021-2023: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Raoul Marc (Raoul)

geboorteplaats en -datum
Paramaribo (Suriname), 1 november 1975

2.

Partij/stroming

partij(en)
D66 (Democraten 66)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/10)

  • hoofd EU-werkgroep luchtvaart, van januari 2016 tot juli 2016
  • adviseur vervoersbeleid, Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie, van januari 2017 tot januari 2020
  • hoofd afdeling duurzaamheid en verbinding, directoraat luchtvaart, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, van januari 2020 tot maart 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 31 maart 2021 tot 6 december 2023
  • hoofd afdeling Binnenlandse Zaken en Algemene Bestuursdienst, Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie, vanaf 1 februari 2024

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

5.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
  • ondervoorzitter vaste commissie voor Europese Zaken (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 10 februari 2022 tot 6 december 2023
  • rapporteur Klimaat: fit-for-55-pakket (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 2021 tot 6 december 2023 (samen met Renske Leijten, SP en Agnes Mulder, CDA)

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als parlementariër
  • Schreef in 2022 samen met Silvio Erkens (VVD) een actieplan voor grootschaliger toepassing van waterstof
 

8.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.