J.C. (Jan) Vos

foto J.C. (Jan) Vos
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: PvdA

Strijdbaar PvdA-Tweede Kamerlid dat bij het binnenhalen van punten met moeite binnen de kaders van zijn fractie bleef. Had een achtergrond als ondernemer. Zo was hij actief op het gebied van duurzame investeringen in ontwikkelingslanden en was hij ontwikkelaar en uitgever van multimedia-producten. Verder ontwikkelde hij klantenstrategiën voor onder andere McKinsey en de Vereniging Natuurmonumenten. Als woordvoerder klimaat, milieu en energie voerde hij vaak discussies met VVD-minister Henk Kamp, maar hij was bepaald diens opponent in de debatten over de aardgasschade in Groningen.

PvdA
in de periode 2012-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.