Drs. S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg

foto Drs. S.P.R.A. (Steven) van Weyenbergvergrootglas

Steven van Weyenberg (1973) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 . Hij was directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eerder was hij veertien jaar werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, de laatste periode als directeur Europa. De heer Van Weyenberg is woordvoerder AOW en pensioenen, arbeidsmarkt, arbeidsongeschiktheid, arbeid en zorg, ZZP'ers en belastingen.

D66
in de periode 2012-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Steven Peter Robert Albert (Steven)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Gent (België), 21 maart 1973

Partij/stroming

partij(en)
D66 (Democraten 66)

Hoofdfuncties/beroepen

  • lid managementteam, directie Algemene Economische Politiek, ministerie van Economische Zaken, van november 2001 tot juni 2004
  • plaatsvervangend directeur, Bureau Europa, Mededinging en Consumenten, ministerie van Economische Zaken, van februari 2006 tot maart 2010
  • plaatsvervangend directeur, directie Europese integratie en strategie, ministerie van Economische Zaken, van juni 2004 tot februari 2006
  • directeur Bureau Europa, ministerie van Economische Zaken, van maart 2010 tot oktober 2010
  • directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 11 oktober 2010 tot september 2012
  • directeur Naleving, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 2011 tot 2012
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 20 september 2012

Activiteiten

als parlementariër
  • Nam in 2013 de (mede)verdediging (met Eddy van Hijum, CDA) over van Fatma Koşer Kaya van een initiatiefwetsvoorstel over normalisering van de rechtspositie van ambtenaren. Het wetsvoorstel werd in 2016 door de Eerste Kamer aangenomen. (32.550 )
  • Nam in 2015 de medeverdediging over van Gerard Schouw van een in 2012 door Mariko Peters (GroenLinks) ingediend en door Linda Voortman overgenomen initiatiefwetsvoorstel tot vernieuwing van de Wet openbaarheid van bestuur (Wet open overheid). (33.328 )

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Zijn ouders zijn arts

woonplaats
's-Gravenhage

e-mailadres
s.vweyenberg@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.