Rouvoet vertelt commissie-De Wit niets nieuws

woensdag 7 december 2011, 11:52

DEN HAAG (PDC) - André Rouvoet vond het geen probleem dat hij pas achteraf door minister Wouter Bos van Financiën werd bijgepraat over de genomen maatregelen in de financiële crisis in 2008. Dat vertelde de oud-minister en -vicepremier dinsdag aan de parlementaire enquêtecommissie die de toen genomen overheidsmaatregelen onderzoekt.

Tijdens het verhoor vertelde Rouvoet de commissieleden niets nieuws: alles wat hij zei over de nationalisatie van ABN Amro en de overname van ING's giftige hypotheekbeleggingen is in eerdere verhoren al ter tafel gebracht.

De reden dat de onderzoekscommissie opnieuw vroeg naar de precieze gang van zaken is het ogenschijnlijke gebrek aan overleg binnen het toenmalige kabinet-Balkenende IV. Dit terwijl er speciaal voor dat doel een Regiegroep Financiële Markten was gevormd, waarin naast Balkenende en Bos onder anderen ook Rouvoet zitting had.

Rouvoet liet echter weten tevreden te zijn geweest met hoe het allemaal is gelopen: de crisis greep zo snel om zich heen, dat er geen tijd was om met iedere te nemen maatregel te wachten op de wekelijkse ministerraad.  

Bronnen: Financieele Dagblad, ANP