Oud-CDA-Kamerlid Hans van den Akker overleden

donderdag 11 augustus 2011, 15:39

Afgelopen dinsdag is op 69-jarige leeftijd het oud-Tweede Kamerlid Hans van den Akker overleden. Van 1998-2002 zat hij in de Tweede Kamer voor het CDA, waar hij woordvoerder economische zaken en Europese zaken was. Ook hield hij zich bezig met milieubeheer en rijksuitgaven.

Van den Akker speelde bij de discussies over de privatisering van de energiesector, een beleidsterrein waarvoor toen in de media betrekkelijk weinig belangstelling was, een belangrijke rol. Hij verzette zich met succes tegen privatisering van het hoogspanningsnet.

Ook wist het oud-Kamerlid in een periode dat de CDA-fractie in de oppositie zat 29 amendementen van zijn hand aangenomen te krijgen. Een door hem ingediend en aangenomen amendement op de goedkeuringswet voor het Verdrag van Amsterdam zorgde ervoor dat de parlementaire controle op de Europese regelgeving in dit verdrag werd vastgelegd.

Van den Akker begon zijn loopbaan als assistent-accountant bij Arthur Andersen & Co. en werkte later geruime tijd als controller, managing director en vicepresident bij Hunter Douglas. Voor zijn Kamerlidmaatschap was hij voorzitter en algemeen directeur van de christelijke werkgeversvereniging voor de metaalindustrie. In de functie was Van den Akker lid van het dagelijks en algemeen bestuur van VNO/NCW en lid van de SER.

Bron: PDC