Dertien lijsten doen mee aan Eerste Kamerverkiezingen

donderdag 28 april 2011, 14:14

DEN HAAG (PDC) - Op 23 mei zijn er weer Eerste Kamerverkiezingen. Dit jaar doen dertien lijsten mee. De Kiesraad heeft de geldigheid van de ingediende kandidatenlijsten vastgesteld. Een aantal kandidatenlijsten bleek echter niet in orde omdat ondersteunende verklaringen ontbraken.

Door de afwezigheid van een verklaring van instemming is Kees de Lange, de nummer twee op de 50PLUS-lijst, van de kandidatenlijst verwijderd. De Lange staat echter wel als kandidaat op de lijst van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF).

Van de dertien deelnemende lijsten zullen de grootste lijsten (CDA, VVD, PvdA, SP, Groenlinks, D66 en PVV) meedoen in alle twaalf provincies. De wat kleinere ChristenUnie zal in tien provincies meedoen, de SGP in negen, 50PLUS in acht, de Partij voor de Dieren in zeven en de OSF in zes. De grote verrassing is ondernemer Ruud Koornstra, die zich zonder partij kandidaat heeft gesteld en in maar liefst elf provincies mee zal dingen om de stemmen. Koornstra staat in Nederland voornamelijk bekend als een voorstander en aanjager van het elektrisch autorijden.

Bron: ANP