Drs. R.J. (Reinette) Klever

foto Drs. R.J. (Reinette) Klever
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Kouwenhoven

PVV-Kamerlid. Bedrijfseconome, die voor zij in de politiek kwam in binnen- en buitenland ervaring opdeed in de logistieke dienstverlening en meewerkte in het bedrijf van haar echtgenoot. Was een jaar Eerste Kamerlid en zat daarna vijf jaar in de Tweede Kamer, waar zij zich bezighield met economische zaken en curatieve zorg. Als woordvoerder energie kruiste zij vaak de degens met minister Kamp, onder meer over de gaswinning in Groningen. Tegenstander van maatregelen in het kader van de klimaatverandering. Zo keerde zij zich fel tegen plannen om windmolens te plaatsen. Op het gebied van de zorg zette zij zich in voor het bestrijden van fraude.

PVV
in de periode 2011-2017: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.