Mr. J. (Jeroen) Recourt

foto Mr. J. (Jeroen) Recourt

Zeven jaar de woordvoerder justitie van de PvdA-Tweede Kamerfractie. Voor hij overstapte naar de politiek was hij onder meer rechter in Amsterdam en bij het Gemeenschappelijk Hof van de Nederlandse Antillen en Aruba in Oranjestad (Aruba). Met wisselend succes verdediger van enkele initiatiefwetsvoorstellen en medeauteur van initiatiefnota's over onder meer databescherming en mediation. Voerde ook jaarlijks het woord over de begroting van de Koning en liet zich dan kritisch uit over koninklijke uitgaven. Zorgde als commissievoorzitter voor versoepeling van de parlementaire koninkrijksrelaties. Huwde in 2016 met fractiegenote Sjoera Dikkers.

PvdA
in de periode 2010-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

Jeroen (Jeroen)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Dordrecht, 4 juli 1970

3.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/6)

  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 17 juni 2010 tot 23 maart 2017
  • rechter-plaatsvervanger Rechtbank Amsterdam, vanaf september 2017
  • mediator, "Schonewille & Schonewille Legal Mediation", vanaf 2017

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

vorige
  • voorzitter Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg voor Noord-Holland en Utrecht, van september 2017 tot maart 2018

afgeleide functies, presidia etc. (2/4)
  • rapporteur Europees Openbaar Ministerie, namens de commissie voor Veiligheid en Justitie, van april 2015 tot juli 2016
  • lid commissie ex. art. 9 Wet ministeriële verantwoordelijkheid inzake onderzoek schending vertrouwelijkheid CIVD (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 18 november 2015 tot 28 januari 2016

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als parlementariër (2/10)
  • Diende in 2015 samen met Ard van der Steur (VVD) een initiatiefwetsvoorstel in over herziening van het stelsel van kinderalimentatie (34.154)
  • Diende in 2015 samen met Foort van Oosten (VVD) en Magda Berndsen (D66) een initiatiefwetsvoorstel in over herziening van het stelsel van partneralimentatie (34.231)

In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.

8.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Had sinds 2011 een relatie met zijn fractiegenote Sjoera Dikkers en is in september 2016 met haar in het huwelijk getreden

9.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.