W.J.H. (Helma) Lodders

foto W.J.H. (Helma) Loddersvergrootglas

Helma Lodders (1968) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD . Zij was zes jaar wethouder in Zeewolde en was daarna zelfstandig adviseur. Mevrouw Lodders werd opgeleid voor de kraamzorg en werkte onder meer in de financiële dienstverlening. Zij is onder meer woordvoerster landbouw, fiscale zaken, financiële verhoudingen lagere overheden, alsmede kredietfaciliteiten, kansspelen en muntwezen. Zij is sinds september 2014 voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

VVD
in de periode 2010-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Wilhelmina Jenneke Helena (Helma)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Klundert, 21 juni 1968

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie), vanaf 1991

Hoofdfuncties/beroepen

  • medewerker binnendienst, "Noorderkroon Financiële Adviesgroep" te Almere (onderdeel van Delta Lloyd), van 1997 tot 2001
  • lid gemeenteraad van Zeewolde, van 14 april 1998 tot april 2002
  • projectleider Delta Lloyd, van 2001 tot 2002
  • wethouder (van onder meer economische zaken, recreatie, verkeer en vervoer, sport, nutsbedrijven, water, milieu, en vanaf 2007 tevens onderwijs) van Zeewolde, van april 2002 tot 1 juli 2008
  • eigenaar "Lodders" organisatie en adviesbranche, vanaf 2008
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 17 juni 2010

Activiteiten

als parlementariër
  • In 2010-2012 was zij woordvoerdster natuurbeleid, arbeidsmarktbeleid en beleid ten aanzien van opleidingen in de zorgsector en van oorlogsgetroffenen.
  • Diende in 2012 met haar fractiegenoot Charlie Aptroot een initiatiefwetsvoorstel in over opheffing van de publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties (Wet opheffing product- en bedrijfschappen). Het voorstel werd in 2018 ingetrokken. (33.314 )
  • Diende in 2015 een initiatiefwetsvoorstel in over de mogelijkheid van het gedurende de gehele uitkeringsperiode flexibel maken van pensioenaanspraken. Het voorstel is in 2016 aangenomen. (34.255 )

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Haar vader was landbouwer

woonplaats
Zeewolde

e-mailadres
h.lodders@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.