Tweede Kamerfractie Lid-Kronenburg

Na interne ruzie splitste H.Ch.J.M. Kronenburg zich samen met Evert-Jan Harmsen, Johan van de Brake en Wouter van Harselaar in juni 1968 af van de Boerenpartij om de groep-Harmsen te vormen. In november 1968 besloot Kronenburg zich af te scheiden van de groep-Harmsen, nadat zijn fractiegenoten lid waren geworden van de nieuwe partij Binding-Rechts.

Kronenburg verwachtte dat Binding-Rechts eenzelfde onaanvaardbare en onverantwoordelijke politieke gedrag zou laten zien als de Boerenpartij. De eenmansfractie lid-Kronenburg was van 12-11-1968 tot 09-05-1971 vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Kronenburg werd na zijn breuk met de Boeren lid van de CDU, een conservatieve splinterpartij. Hij nam echter als lijsttrekker van de partij Democraten 2000 deel aan de verkiezingen van 1971. Deze partij wist bij de verkiezingen van 1971 geen zetels te bemachtigen.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.