Tweede Kamer zwaait Madlener en Van de Camp uit

vrijdag 26 juni 2009

De Tweede Kamer heeft gisteren afscheid genomen van de leden Barry Madlener (PVV) en Wim van de Camp (CDA). Zij worden beiden binnenkort lid van het Europees Parlement.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet noemde Madlener een Kamerlid met het hart op de tong en met een gezonde dosis humor, waardoor hij ondanks politieke meningsverschillen, werd beschouwd als een Kamerlid met een hoge 'aaibaarheidsfactor'.

Van de Camp, die 23 jaar Tweede Kamerlid is geweest, noemde het in zijn afscheidsbrief een grote eer om zo lang volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Hij riep zijn collega's op om scherp te debateren, maar om daarbij wel fatsoensregels in acht te nemen. Het Kamerlidmaatschap heeft, zo schreef Van de Camp, ook een voorbeeldfunctie.

Voorzitter Verbeet prees Van de Camp vanwege zijn vele parlementaire activiteiten en noemde hem een belangrijk onderwijswoordvoerder, die altijd goed op de hoogte was van alle dossiers. Daarnaast stond zij stil bij zijn activiteiten op het gebied van justitie en asielbeleid. Van de Camp is voorzitter geweest van de Kamercommissies van OCW en Justitie en was lid van het presidium.