Bij de NOS is Geert Wilders politicus van het jaar

maandag 17 december 2007, 8:39

Bij een door de NOS georganiseerde verkiezing door bevolking en parlementaire pers is PVV-leider Geert Wilders als beste uit de bus gekomen. Wilders werd zowel door de bevolking als door de pers als tweede gerangschikt en won daardoor de verkiezing. Wilders kreeg respectievelijk 10,76 en 9 procent. Bij de publieksverkiezing werd Bas van der Vlies (SGP) eerste met 11,45 procent. De pers zette D66-voorman Alexander Pechtold op nummer 1 met 31 procent. Bij de publieksverkiezing speelde een voorkeursactie van de SGP-jongeren een belangrijke rol.

Van de bewindslieden werd premier Balkenende vijfde bij de publieksverkiezing. Minister van Verkeer en Waterstaat Eurlings werd derde bij de stemming onder de journalisten. Rita Verdonk, die de verkiezing door het tv-programma 1Vandaag won, werd met 9 procent derde bij de verkiezing door de bevolking.

VVD-Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra werd aangemerkt als het grootste politieke talent van 2007. Hij liet minister Plasterk en SP-Kamerlid Ronald van Raak ver achter zich. Zijlstra kreeg 22 procent, Plasterk 8 en Van Raak 6.

bron: www.nos.nl