Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Uitslag

De OSF haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 2.874 berekende stemmen (1,8%) van de 161.644 uitgebrachte berekende stemmen. De partij haalde hiermee 1 zetel.

De OSF deed aan de Eerste Kamerverkiezingen mee in alle provincies behalve Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland.

2.

Voorkeurkandidaten

Om de voorkeursdrempel te halen waren 1.078 berekende stemmen (50% van de kiesdeler) nodig. Hieraan voldeed:

 

De met voorkeurstemmen gekozen Henk ten Hoeve stond op de tweede plaats op de OSF-kandidatenlijst. De Kiesraad stelde de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen opnieuw vast, nadat lijsttrekker Fons Zinken niet door de Eerste Kamer werd toegelaten als lid. Een stem in Noord-Holland bleek ten onrechte aan hem in plaats van aan Henk ten Hoeve toegekend.

3.

Kandidaten

Neem contact op met de redactie van PDC voor een overzicht van de kandidaten.


Meer over

Verwant nieuws


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.