Britta Böhler hoog op voorlopige Eerste Kamerlijst GroenLinks

vrijdag 19 januari 2007, 10:02

De bekende advocate Britta Böhler komt mogelijk in de Eerste Kamer. Zij is ingedeeld in blok 2 van de voorlopige kandidatenlijst van GroenLinks. Samen met Arie van den Brand, Dogan Gök, Herman Meijer, Leo Platvoet en Tineke Strik komt mevrouw Böhler in aanmerking voor de plaatsen 2 en 3 op de kandidatenlijst.

Britta Böhler (1960) is verbonden aan het Amsterdamse advocatenkantoor Böhler Franken Koppe Wijngaarden (BFKW). Ze verwierf onder andere bekendheid als verdediger van Abdullah Öcalan, de leider van de Koerdische onafhankelijkheidsbeweging PKK.

Het GroenLinks-congres stelt op 3 februari 2007 de definitieve kandidatenlijst vast. De strijd om het lijsttrekkerschap gaat tussen Yolan Koster-Dreese en Tof Thissen.

De nieuwe Eerste Kamer wordt op 29 mei 2007 gekozen door de leden van de Provinciale Staten. Op dit moment heeft GroenLinks 5 Eerste Kamerzetels. De huidige senatoren Jos van der Lans en Diana de Wolff keren na de verkiezingen niet terug in de Eerste Kamer, zo blijkt uit de voorlopige lijst. Goos Minderman is ingedeeld in blok 3 (voor de plaatsen 4, 5 en 6) van de lijst.

bron: website GroenLinks


Wikipedia