Opvolgster van Margot Kraneveldt wellicht niet welkom in LPF-fractie

donderdag 6 juli 2006, 10:11

De LPF voert een integriteits-onderzoek uit naar Gonny van Oudenallen, die de vrijgekomen zetel van de dinsdag opgestapte Margot Kraneveldt zou moeten gaan vervullen. Van Oudenallen is de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de LPF die voor deze zetel in aanmerking komt.

Van Oudenallen raakte in Amsterdam als gemeenteraadslid voor de partij Mokum Mobiel in opspraak. Gemeentelijke subsidies bestemd voor fractieondersteuning zou zij hebben gebruikt voor haar eigen bedrijf 'Studio Dreams Come True'. Maar volgens Van Oudenallen treft haar geen blaam

LPF-fractievoorzitter Van As wil een diepgaand onderzoek en eist dat zij bewijst dat haar geen blaam treft. Daarom heeft het kandidaat-Kamerlid woensdag de benodigde stukken bij de partij ingeleverd. Als de LPF haar verhaal niet overtuigend vindt komt Van Oudenallen niet in de LPF-fractie: 'dan moet ze maar als eenling in de Kamer gaan zitten', aldus Van As.

Dit onderzoek staat los van het onderzoek dat de Commissie voor Geloofsbrieven van de Tweede Kamer moet uitvoeren. Deze commissie onderzoekt of een nieuw Kamerlid voldoet aan de wettelijke eisen voor het lidmaatschap van de Tweede Kamer.

bron: ANP, biografisch archief PDC


meer over

verwant nieuws