Lijst Emile Ratelband (Lijst 16)

De lijst Emile Ratelband was een politieke beweging onder leiding van 'communicatietrainer' Emile Ratelband. De lijst deed mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 januari 2003.

Ratelband begon 'voor zichzelf' nadat hij op 9 december 2002 niet tot lijsttrekker van Leefbaar Nederland was gekozen. Hij wilde politiek bedrijven in 'de geest van Pim Fortuyn '. De lijst heeft bij de verkiezingen van 2003 geen zetels behaald.

1.

Kerngegevens

Oprichter:

Emile Ratelband


Meer over

Kijk voor meer informatie over Lijst 16 op de website van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.