Tweede-Kamercommissie VWS bijt spits af met begrotingsoverleg

vrijdag 28 oktober 2005, 12:20

De Tweede-Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is aanstaande maandag de eerste commissie die een begrotingsoverleg houdt. Dit is een nieuwe vorm van begrotingsbehandeling die mogelijk is gemaakt door een wijziging van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer.

De gedachte is dat Tweede-Kamercommissies in een begrotingsoverleg gedetailleerd met de verantwoordelijke bewindslieden debatteren over de doelen van het in de ontwerpbegroting voorgestelde beleid. Ze kunnen zich daardoor later, tijdens de afrondende plenaire behandeling, meer op de politieke hoofdpunten richten. Het resultaat is overigens ook dat de woordvoerders van de Tweede-Kamerfracties hiermee hun spreektijd over de begroting aanzienlijk verruimen.

Het debat met minister Hoogervorst en staatssecretaris Ross-van Dorp (VWS) over de VWS-begroting 2006 vindt plaats van 10.15-23.00 uur in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer.

Behalve de commissie VWS hebben ook de Tweede-Kamercommissies voor Defensie (7 november), Justitie (14 november) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (21 november) besloten een begrotingsoverleg te houden.

bron: persbericht Tweede Kamer 27 oktober 2005


Meer over

Tweede-Kamercommissies