Mr. J.E. (Jacqueline) Biesheuvel-Vermeijden

foto Mr. J.E. (Jacqueline) Biesheuvel-Vermeijden
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: privécollectie

Jacqueline Biesheuvel (1949) was van 1 november 2004 tot 1 september 2015 griffier van de Tweede Kamer. Daarvoor was zij directeur constitutioneel proces van de Tweede Kamer. Eerder was mevrouw Biesheuvel lid en vicevoorzitter van de Emancipatieraad, en voorts raadslid en fractievoorzitter van het CDA in de Haagse gemeenteraad. Was in 2020-2023 adviseur integriteit voor Tweede Kamerleden.

in de periode 2004-2015: Griffier Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.