Femke Halsema volgt Paul Rosenmöller op als lijsttrekker

vrijdag 15 november 2002, 14:14

Paul Rosenmöller zal geen lijsttrekker zijn van GroenLinks. Hij heeft dit op een persconferentie in Nieuwspoort bekendgemaakt. Aan zijn besluit liggen persoonlijke redenen ten grondslag, waarbij hij verwees naar de situatie in het afgelopen half jaar. Femke Halsema zal vermoedelijk de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks worden.

Rosenmöller was sinds het moment dat hij wederom naar voren werd geschoven als kandidaat-lijsttrekker steeds meer gaan twijfelen of hij nog wel de energie kon opbrengen om de partij aan te voeren. De voortdurende spanningen waarmee hij en zijn gezin te maken hebben gehad ten gevolge van ernstige bedreigingen, hebben een grote druk op hem gelegd. Hij denkt dat een nieuwe partijleider op dit moment het beste voor hem en de partij is.

In GroenLinks was deze week kritiek ontstaan op het hernieuwde lijsttrekkerschap van Rosenmöller en op zijn kritische opmerkingen over de SP. Rosenmöller verweet de SP een weinig kritische houding ten opzichte van de LPF. Later trok hij dat weer in. Volgens Rosenmöller heeft de kritiek op hem geen rol gespeeld bij zijn besluit.

bronnen: NOS Teletekst, Website GroenLinks