Drs. H.M.F. (Hubert) Bruls

foto Drs. H.M.F. (Hubert) Bruls
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Aimabel in Limburg geboren CDA-Kamerlid en lokaal bestuurder. Begon zijn loopbaan bij de vakbond en was daarna drie jaar wethouder in Nijmegen. Behoorde in 2002 tot een nieuwe, jonge lichting CDA-Kamerleden en voerde met krachtig stemgeluid soms pittige discussies over zaken als het arbeidsmarktbeleid, de bijstand, het reïntegratiebeleid en het grotestedenbeleid. Verruilde echter al na tweeënhalf jaar het Kamerlidmaatschap voor het burgemeesterschap van Venlo. Is sinds mei 2012 burgemeester van Nijmegen en was uit hoofde van die functie in 2016-2023 voorzitter van het Veiligheidsberaad. Levensgenieter.

CDA
in de periode 2002-2005: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.