Drs. G.J. (Gerlof) Jukema

foto Drs. G.J. (Gerlof) Jukema
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Dijkstra

Longarts die dat beroep in de periode mei 2002-januari 2003 combineerde met het Tweede Kamerlidmaatschap voor de LPF. Zoon van een predikant. Werd door Fortuyn als kandidaat naar voren geschoven om als medisch specialist een rol te spelen in discussies over de zorg. Voerde als Kamerlid enkele malen het woord in debatten over de volksgezondheid en pleitte onder meer voor invoering van meer marktwerking. Was overigens als Kamerlid regelmatig afwezig (ook tijdens belangrijke fractievergaderingen).

LPF
in de periode 2002-2003: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.