Mr. H.C.J.L. (Harry) Borghouts

foto Mr. H.C.J.L. (Harry) Borghouts
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Voormalige topambtenaar, die in 2002 Commissaris van de Koningin in Noord-Holland werd. Kreeg als GroenLinks-lid toen de voorkeur boven oud-minister Netelenbos (PvdA). Bekleedde eerder functies bij Binnenlandse Zaken en speelde een belangrijke rol bij de reorganisatie van de politie. Was zes jaar S.G. van Justitie. Kritiek op het financieel beheer van de provincie en op zijn functioneren, deden hem besluiten op te stappen. Stond bekend als een standvastig, loyaal en op consensus gericht bestuurder, die echter ook wel als afstandelijk en rechtlijnig werd beschouwd.

in de periode 1996-2009: Commissaris van de Koning(in), secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.