Dr. J.K.T. (Jan) Postma

foto Dr. J.K.T. (Jan) Postma
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeentearchief Leiden

Aimabele, in Groningen geboren econoom die vele jaren topfuncties bekleedde op het ministerie van Financiën. Was eind jaren zestig/begin jaren zeventig actief als gemeenteraadslid van Groningen en daarna Statenlid. Als directeur-generaal van de begroting en daarna secretaris-generaal steun en toeverlaat van de ministers Ruding, Kok en Zalm. Werd in 1999 - hij was PvdA-lid - burgemeester van Leiden, maar moest toen ervaren dat leiding geven aan een 'lastige' stad iets anders is dan het leiden van een departement. Nam daarom na ruim drie jaar ontslag. Promoveerde in 2017 op een proefschrift over Alexander Gogel.

in de periode 1991-1999: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.