Jhr.Mr. F.P.G. van Schuylenburg

Orangistisch bestuurder en ambachtsheer, met familiewortels in Friesland, Zeeland en Den Haag. Was tijdens de Republiek Statenlid en grietman en maakte deel uit van de Friese delegatie naar de Staten-Generaal. Keerde in 1807 onder Lodewijk Napoleon terug in het bestuur en was in 1808-1810 lid van het Wetgevend Lichaam. Had daarna zitting in de Notabelenvergadering, de Staten-Generaal en de Tweede Kamer en was tevens raadslid in Den Haag.

regeringsgezinden ten tijde van Willem I
in de periode 1808-1818: lid Wetgevend Lichaam (1806-1810), lid notabelenvergadering, lid Staten-Generaal, lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.