Mr. J.J.A.M. (Jos) van Gennip

foto Mr. J.J.A.M. (Jos) van Gennip
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Gemoedelijke, hartelijke Brabander die als directeur van het Wetenschappelijk Instituut (1991-1999) en als senator (1991-2007) jarenlang een belangrijk CDA-ideoloog was. Kwam uit een boerenfamilie uit Nuenen en was zelf ook werkzaam als landbouwer. Werd echter vooral actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en daardoor een groot kenner van dat beleidsterrein. Was later plaatsvervangend directeur-generaal internationale samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken. In de Eerste Kamer hield hij zich onder andere bezig met buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking en was hij voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. Vader van CDA-politica Karien van Gennip.

CDA
in de periode 1991-2007: lid Eerste Kamer, directeur wetenschappelijk instituut partij

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.