Mr. Th.O. (Tom) Vreugdenhil

foto Mr. Th.O. (Tom) Vreugdenhil
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Foto Nick Morelis

Erudiete belastingdeskundige van het CDA, die voor hij Tweede Kamerlid werd werkzaam was als belastingadviseur. Was een in Zeeland geboren zoon van een predikant. Speelde een belangrijke rol bij de behandeling van fiscale wetgeving, zoals de Oort-operatie. Bracht samen met de PvdA'er Vermeend initiatiefwetten tot stand. Specialist die doorwrochte betogen hield, die echter slechts voor enkele specialisten boeiend waren. In 1994 tot eigen teleurstelling niet meer opnieuw gekandideerd.

CDA
in de periode 1986-1994: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.