Drs. L.S. (Louise) Groenman

foto Drs. L.S. (Louise) Groenman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Dennis Sies

Veelzijdig en actief Tweede Kamerlid voor D66. Sociologe en overtuigd humanist. Kwam na een ambtelijke loopbaan in de Kamer en werd woordvoerster op terreinen als sociale zaken, emancipatie, midden- en kleinbedrijf, volksgezondheid en onderwijs. Gewaardeerd als deskundig en toegewijd lid. Maakte enige jaren deel uit van het Kamerpresidium. Streed tevergeefs voor verruiming van de winkelopenstelling, maar loodste wel een initiatiefwetsvoorstel over pensioenbreuk door het parlement. Na haar Kamerlidmaatschap kroonlid van de SER.

D66
in de periode 1981-1995: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.