Jhr.Mr. W.F. Rochussen

foto Jhr.Mr. W.F. Rochussen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: M.W. Jurriaanse

Negentiende-eeuws minister en staatsraad. Intelligente zoon van de vooraanstaande staatsman J.J. Rochussen. Maakte als diplomaat snel carrière en werd gezant in Brussel en in Berlijn. Onderhield goede contacten met onder anderen Von Bismarck. Korte tijd minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Van Lynden van Sandenburg en daarna drieëntwintig jaar staatsraad. Werd door Willem III in 1876 in de adelstand verheven.

conservatief
in de periode 1881-1907: minister, lid Raad van State

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.