Mr.Drs. H. (Harrie) Langman

foto Mr.Drs. H. (Harrie) Langman
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Beeldbank Nationaal Archief

'Scheepsbouwer' en hoogleraar, die in 1971 voor de VVD toetrad tot het kabinet-Biesheuvel. Werd toen pas lid van die partij en was een 'vreemdeling' in Den Haag. Had wel in 1969 samen met Biesheuvel geadviseerd over de toekomst van scheepswerf Verolme. Deed zich snel gelden als een bekwame bewindsman, die met name impulsen gaf aan het regionaal-economische beleid. Tijdens zijn ministerschap ging Nederland deelnemen aan het omstreden Kalkarproject. Was na zijn aftreden vele jaren een bankier, die tientallen commissariaten in het bedrijfsleven vervulde. Tevens lange tijd voorzitter van het curatorium van de Teldersstichting.

VVD
in de periode 1971-1973: minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.