Dr.Mr. A.A.J. Meijlink

foto Dr.Mr. A.A.J. Meijlink
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Privécollectie

Katholiek Tweede Kamerlid dat door tijdgenoten als bekwaam en nauwgezet werd beschouwd. Studeerde onder andere letteren en rechten en was in Gent en Leiden leerling van Thorbecke. Nadien in Den Haag werkzaam als advocaat. In de Kamer geen katholieke Thorbeckiaan, maar gematigd conservatief en onafhankelijk. Vooral onderwijs had zijn belangstelling en daarnaast voerde hij actie tegen de aftapping door België van water uit de Maas. Hij was lid van de parlementaire enquêtecommissie over dit onderwerp.

conservatief (katholiek)
in de periode 1854-1863: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.