Oud-PvdA-Kamerlid Adri Duivesteijn overleden

vrijdag 17 maart 2023, 16:10

DEN HAAG (PDC) - Voormalig PvdA-politicus Adri Duivesteijn is vandaag op 72-jarig leeftijd overleden. De heer Duivesteijn hield zich vooral bezig met sociale woningbouw, stadsvernieuwing en architectuur.

De politieke loopbaan van Duivesteijn begon in zijn geboorteplaats Den Haag, waar hij 14 jaar lang lid was van de gemeenteraad, en later 9 jaar wethouder als wethouder actief was. Hij maakte zich in Den Haag sterk voor de stadsvernieuwing en kwam op voor de belangen van huurders. Na zijn Kamerlidmaatschap was Duivesteijn zeven jaar wethouder van ruimtelijke ordening in Almere.

Landelijk was hij 1994 tot 2006 lid van de Tweede Kamer. Hij was enige tijd vicefractievoorzitter van de PvdA en leidde in de Kamer een commissie die de problemen bij grote infrastructurele projecten onderzocht. Ook was hij tussen 2002 en 2004 lid van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar fraude in de bouw. Van 2013 tot 2015 was hij lid van de Eerste Kamer waar hij door zijn kritische opstelling soms een opvallende rol speelde.

Bron: NOS