Verkenner Plasterk ontvangt fractievoorzitters in tweetallen

donderdag 7 december 2023, 12:30
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Verkenner Ronald Plasterk houdt sinds dinsdag 5 december verkennende gesprekken met een aantal fractievoorzitters in tweetallen. Het gaat om Geert Wilders, Caroline van der Plas, Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt.

Vorige week gaf Plasterk aan niet genoeg te hebben aan één ronde gesprekken. Hij praat deze week nogmaals met de fractievoorzitters van de PVV, VVD, NSC en BBB. De andere fracties komen niet opnieuw langs.

De oorspronkelijke planning om op 5 december verslag uit te brengen over de verkenningsfase wordt niet gehaald. Het streven is nu uiterlijk in het begin van de week van 11 december met het verslag te komen.

Programma 4-7 december

Vandaag, donderdag 7 december, komen Wilders en Omtzigt opnieuw samen bij de verkenner om de gesprekken van de afgelopen dagen verder te zetten.

Gisteren, woensdag 6 december, ontving Plasterk twee paren. Allereerst sprak hij met Omtzigt en Yeşilgöz. Daarna sprak hij met Omtzigt en Wilders samen.

Op dinsdag 5 december ontving Plasterk eerst Wilders en Van der Plas samen. Daarna volgde er een gesprek met Wilders en Yeşilgöz.

Op maandag 4 december kwamen achtereenvolgens Wilders, Van der Plas, Yeşilgöz en Omtzigt individueel langs.

Bron: Kabinetsformatie2023.nl